Carebrick [Werking – Voordelen – Kosten]

Heb je last van vochtige muren in je huis? Dan geeft dat vaak vervelende gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan schimmel, gezondheidsklachten en schade aan het huis.

Een manier om vochtproblemen op te lossen is met het Carebrick-systeem.

In dit artikel lees je meer over dit vochtbestrijding systeem.

Snel je vochtproblemen laten oplossen?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is het Carebrick-systeem?

Het Carebrick-systeem zorgt ervoor dat overtollige vocht op een natuurlijke manier uit de muren verdwijnt door middel van keramieken kokers.

Bovendien is het een permanente oplossing: het systeem blijft gewoon altijd zijn werk doen.

Voorbeeld van het Carebrick-systeem

Bron foto: carebrick.nl

Hoe werkt het Carebrick systeem?

Een Carebrick-systeem werkt als volgt:

  1. De keramische kokers hebben twee aparte openingen. Dit zorgt voor luchtdoorstroming en ook voor een verdampingsproces.
  2. Door dit verdampingsproces koelt de lucht af en ontstaat er een zogenaamde koudebrug (een koude lucht toevoer).
  3. Het vocht in de muur wordt aangetrokken door deze koudebrug en wordt vervolgens door de luchtstroom naar buiten afgevoerd.
  4. Dit heeft tot gevolg dat het vocht uit de muur verdwijnt. Ook het vocht aan de binnenzijde van de muur wordt op deze manier afgevoerd. Bijkomend voordeel is dat de luchtvochtigheid in je huis zal afnemen.

Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, ook de stookkosten zullen hierdoor afnemen. Droge lucht is immers makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht.

Deze methode van vochtbestrijding kan zowel in enkelsteensmuren als in spouwmuren worden toegepast. Door de intensieve beluchting wordt er voortdurend vocht aan de woning onttrokken, zelfs tot onder het vloeroppervlak.

Ook op een effectieve manier je vochtproblemen laten oplossen. Vraag hier gratis offertes aan bij vochtexperts.

Gedeeltelijke plaatsing niet mogelijk

De kokers moeten over het hele buitenoppervlak van de gevel worden geplaatst. Een gedeeltelijke plaatsing van het Carebrick systeem is niet mogelijk.

Het risico bestaat dan dat het vocht zich naar een andere plek in de buitenmuur verplaatst.

Ook in verband met de levenslange garantie is het noodzakelijk dat de gehele buitenmuur van de Carebrick elementen wordt voorzien.

Wat zijn de voordelen van het Carebrick systeem?

Het aanbrengen van een Carebrick systeem biedt vele voordelen:

  1. Vochtproblemen in de muur worden definitief opgelost. Het is een blijvende oplossing voor de gehele levensduur van het huis.
  2. Het is een milieuvriendelijke oplossing.
  3. Het zorgt voor een droger binnenklimaat in je huis en dat is beter voor de gezondheid.
  4. Het systeem kan snel – meestal binnen een dag – worden geplaatst.
  5. Zo goed als onderhoudsvrij. Het is verstandig een paar keer per jaar de openingen van de elementen te controleren en deze indien nodig vrij te maken van bladeren, spinnenwebben e.d., zodat de luchtstroom niet wordt belemmerd en het systeem optimaal zijn werk kan blijven doen.

Zorg ook voor droge muren. Vraag hier gratis vochtbestrijding offertes aan.

Zitten er ook nadelen aan het Carebrick systeem?

Als nadelen van het Carebrick systeem zou je kunnen noemen:

  • De kosten. Daar dit systeem geplaatst moet worden door een vakman kunnen de kosten wel aardig oplopen. Het is echter wel een eenmalige investering die je voorgoed van de vochtproblemen in je huis afhelpt.
  • Sommige mensen vinden de aanblik van de elementen aan de buitenzijde van de woning niet mooi om te zien. Je kunt ze verven in dezelfde kleur als je buitenmuur om ze minder op te laten vallen.

Carebrick als alternatief voor het onderkappen of injecteren van de muren

Andere manieren voor het bestrijden van optrekkend vocht in de muren zijn het onderkappen en het injecteren van de muren. Hieronder lees je meer over de voordelen van Carebrick ten opzichte van deze beide methodes.

Voordelen Carebrick ten opzichte van muren onderkappen

Het onderkappen van de muren houdt in dat alle bakstenen van de eerste laag verwijderd worden en er een vochtwerende laag wordt geplaatst.

Hierdoor krijgt optrekkend vocht geen kans meer. Het is echter wel een behoorlijk tijdrovende en daardoor dure klus.

Carebrick heeft ten opzichte van het onderkappen van de muren de volgende voordelen:

  • Het plaatsen van de keramische kokers is bouwtechnisch gezien een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van de muren.
  • Carebrick kan binnen een dag geplaatst worden. Het onderkappen zal veel meer tijd in beslag nemen.
  • Wanneer Carebrick is geplaatst, hoeft er geen nieuwe muurafwerking te worden aangebracht. Dit is bij het onderkappen wel het geval.

Voordelen Carebrick ten opzichte van muren injecteren

Bij het injecteren van de muren worden er gaten in de muur geboord waarin vervolgens een vochtwerende gel wordt gespoten.

Carebrick heeft ten opzichte van het injecteren van de muren de volgende voordelen:

  • Bij het Carebrick systeem worden er geen chemische middelen gebruikt. De gel die bij het injecteren van de muren wordt gebruikt, is wel een chemisch middel.
  • Bij het injecteren van de muren loop je het risico dat de vochtwerende gel niet gelijkmatig verdeeld wordt. In dat geval zal de vochtbestrijding minder succesvol zijn.
  • Bij muren met een ernstig vochtprobleem is het soms onmogelijk om de muren met gel te injecteren, omdat de muren al geheel verzadigd zijn met vocht.

Wanneer wordt het resultaat van Carebrick zichtbaar?

Hoe lang het duurt voordat het vocht helemaal uit je muren is getrokken, is onder meer afhankelijk van de ernst van het vochtprobleem en van de opbouw van de muur.

Bij heel vochtige muren zal je minder snel resultaat zien dan bij muren met lichte vochtproblemen.

In het algemeen kun je zeggen dat je na ongeveer een jaar de eerste resultaten kunt zien. Bij heel vochtige muren en bij massieve natuurstenen muren zal dit wat langer duren.

Zelf Carebrick plaatsen?

Het is niet aan te raden om zelf gaten in de gevel te boren en het Carebrick-systeem aan te brengen. Daarnaast kun je als particulier geen kokers kopen.

Voor de garantie moet het systeem aangebracht worden door een vochtexpert die ervaring heeft met Carebrick. Vraag hier gratis offertes aan bij vochtexperts.

Wat kost een Carebrick-systeem?

Het laten aanbrengen van een Carebrick-systeem verschilt per huis. We kunnen je dus geen exacte prijs geven, maar wel een gemiddelde.

Gemiddeld kost Carebrick €130 per strekkende meter. Dit is inclusief de prijs voor Carebrick-systeem, arbeidskosten en btw.

Offertes aanvragen bij vochtexperts

Ben je benieuwd wat het plaatsen van een Carebrick-systeem gaat kosten?

Vraag bij meerdere vochtexperts offertes aan, zodat je een goede prijsvergelijking kunt maken. Gratis en vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten