Schilderwerk Btw (+ korting tips): Update 2022

Heb je een eigen woning, dan ontkom je er niet aan dat je woning na een aantal jaren opnieuw moet worden geschilderd. Niet iedereen heeft de tijd om deze omvangrijke klus zelf te doen.

Het uitbesteden van schilderwerk kost een aardige duit, maar gelukkig zijn er mogelijkheden om te besparen op schilderwerk.

In deze gids vertellen we je onder andere meer over:

  • Btw-tarief;
  • Besparen op schilderwerk.
Je huis professioneel laten schilderen?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Btw op schilderwerk

Er is nog weleens wat verwarring over de vraag welk btw-tarief op schilderwerk van toepassing is. Het uitvoeren van schilderwerk voor particulieren valt onder het lage btw-tarief van 6%.

Laat je huis schilderen door een professional en profiteer van de 6% btw. Vraag hier gratis offertes aan bij huisschilders.

Voorwaarden verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Er zitten wel een paar voorwaarden aan het lage btw-tarief:

  • De woning die geschilderd wordt, moet een woning zijn die permanent wordt bewoond;
  • Je woning moet ouder zijn dan 10 jaar. Deze termijn van tien jaar gaat in vanaf het moment dat het voor het eerst als woning in gebruik wordt genomen;
  • Het werk moet worden uitgevoerd door een schildersbedrijf.;
  • De factuur moet worden betaald door de eindgebruiker (eigenaar van de woning).

Schilderwerk - korting - btw

Bron foto: aspect.co.uk/trades/painting-decorating/

Korting op schilderwerk: kies voor een winterschilder

Een andere manier om te besparen op de schilderkosten is door je schilderklus buiten het hoogseizoen om te laten uitvoeren. In de zomerperiode hebben de schilders het druk.

Er zijn dan klanten genoeg waarvoor ze aan de slag kunnen. Dit kan de prijs behoorlijk omhoog drijven.

Wil je minder betalen, dan kun je voor een winterschilder kiezen. Wanneer het buiten niet te koud of te nat is, kan de winterschilder prima het buitenschilderwerk voor je doen.

Het buitenschilderwerk kun je in de winterperiode ook combineren met het binnenschilderwerk, zodat je hele huis in één keer weer mooi en strak in de verf zit. Vraag hier gratis offertes aan bij schilders.

Andere bespaartips op schilderwerk

Nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat de kosten voor het schilderwerk niet te hoog worden zijn.

Samen met de buren een schilder inhuren

Laat je huis tegelijk met dat van de buren verven. Dit bespaart op de voorrijkosten, de materiaalkosten die in één keer kunnen worden besteld en de tijd voor het opbouwen van de steiger.

Voorbereidend werk

Doe voorbereidende werkzaamheden zoveel mogelijk zelf. Hierbij kun je denken aan: het ontvetten, schoonmaken en schuren van de ondergrond.

Je kunt ook enkel de makkelijk bereikbare delen zelf schuren en de moeilijk bereikbare delen zoals het dakkapel over laten aan de schilder.

Onderhoud het schilderwerk

Onderhoud je schilderwerk. Maak je schilderwerk af en toe schoon met een vochtige doek. Hierdoor gaat het langer mee en hoeft er minder snel opnieuw geschilderd te worden.

Probeer houtrot zo snel mogelijk te stoppen. Hierdoor bespaar je op schilderwerk en het moeten vervangen van je kozijnen.

Vraag bij meerdere schildersbedrijven een offerte aan

Het vergelijken van offertes van verschillende schilders is ook een belangrijke bespaartip. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend schilder offertes.

Vergelijkbare berichten