Winterschilder [Voordelen + Kosten]

Wil je graag tegen een scherp tarief je huis laten schilderen? Kies voor de winterschilder om tijdens de koude maanden je binnenboel en buitenboel te laten schilderen.

In dit artikel lees je waar je een winterschilder voor in kunt huren en waarom dit heel aantrekkelijk kan zijn.

Je huis professioneel laten schilderen?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een schilder die gedurende de periode 21 november tot en met 21 maart zijn werkzaamheden tegen een behoorlijke korting aanbiedt. Deze korting kan soms wel oplopen tot 30% ten opzichte van de zomermaanden.

Vaak bieden schilders zich buiten het zomerseizoen als winterschilder aan omdat ze gedurende de wintermaanden niet meer zoveel klussen hebben uit te voeren. Door in deze periode te werken tegen een gereduceerd tarief kunnen ze hun agenda’s in deze periode opvullen.

Niet iedere schilder die in de winter werkt, zal overigens werken tegen een lager tarief.

Sommige bedrijven hebben het hele jaar door voldoende werk.

Mocht je een schilder in willen huren tijdens de wintermaanden, vraag dan bij dit bedrijf wel even na of er sprake is van deze seizoenskorting. Vraag hier gratis offertes aan bij schilders.

Wanneer kun je gebruik maken van de winterschilder?

Een winterschilder kun je inschakelen tussen 21 november tot en met 21 maart in het volgende jaar.

Wat doet de winterschilder?

Binnenschilderwerk: In de eerste plaats is het winterseizoen de ideale periode om het binnenschilderwerk uit te voeren. Ben je van plan om je huis van binnen te laten schilderen, dan is het verstandig om dit soort klussen in het winterseizoen te laten uitvoeren zodat je voordeliger uit bent.

Vaak is de winterperiode toch al het moment dat je meer behoefte hebt om je interieur te vernieuwen.

Behangwerk: Daarnaast kan de winterschilder je woning ook van nieuw behang voorzien.

Buitenschilderwerk: Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, kan daarnaast ook het buitenschilderwerk door de winterschilder worden uitgevoerd.

Buiten schilderen in de winter is mogelijk

Het buitenschilderwerk kan ook in de winter worden gedaan. Tenminste als het weer meewerkt. Wanneer het vriest of de luchtvochtigheid erg hoog is, kan er buiten niet worden geschilderd. Bij te koude temperaturen zal de verf te langzaam drogen, waardoor het niet goed uithardt.

Bij een te hoge luchtvochtigheid kan de schilder niet aflakken. Verder kan neerslag de verflaag aantasten.

De winterschilder zal dan ook altijd goed de weersomstandigheden in de gaten houden, om te kijken of er buiten geschilderd kan worden.

Tegenwoordig beschikken schilders wel over middelen die meer mogelijkheden bieden voor het buiten schilderen in de winter.

Zo wordt er in de winterperiode gebruik gemaakt van een speciale verf die extra snel droogt, waardoor deze ook geschikt is voor het gebruik bij lage temperaturen.

Ook maakt de winterschilder gebruik van materialen om het schilderwerk af te schermen, zoals het aanbrengen van een scherm om de steiger.

Zeker wanneer het schilderwerk aan je woning dringend gedaan moet worden vanwege beschadigingen of noodzakelijk onderhoud dan is het goed dat dit in de winter al wordt aangepakt.

Zo is het voor de rest van de herfst en winter weer beschermd tegen verval door weersinvloeden.

Waarom kiezen voor de winterschilder?

Welke redenen zijn er allemaal om te kiezen voor de winterschilder?

Kostenbesparing: Doordat de werkzaamheden buiten het hoogseizoen om worden uitgevoerd, kan het werk tegen een voordeliger uurtarief worden uitgevoerd. De korting varieert tussen de 10% en 30% ten opzichte van de tarieven die in het zomerseizoen worden berekend.

Sommige winterschilders werken een aantal uren per dag gratis.

Bespreek vooraf duidelijk met de winterschilder wat zijn werkwijze is met betrekking tot het geven van kortingen.

Geen drukte om huis in het voorjaar of de zomer: Doordat het schilderwerk in de winter wordt uitgevoerd, heb je in de zomermaanden wanneer je weer lekker buiten kunt zitten geen ‘overlast’ van steigers om je huis. En kun je dan genieten van een mooi geschilderd huis.

Weinig tot geen wachttijd: Doordat schilders het in deze periode minder druk hebben, hoef je minder lang te wachten. Vaak kan het werk snel worden uitgevoerd. Wel zo prettig, zeker als het schilderwerk van je woning dringend aan onderhoud toe is.

Wat kost het inhuren van de winterschilder?

Het verschilt per bedrijf of er korting en zo ja, hoeveel korting er in de winterperiode wordt gegeven. Ook de manier van korting geven verschilt per bedrijf.

Zo schildert de ene schilder een aantal uren gratis en verleent de ander een vast kortingspercentage per uur.

Hieronder zie je gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en arbeidskosten.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten p. m² Gemiddelde kosten p.u
Binnen €8 €28
Buiten €23 €30

Wat is het btw-tarief voor een winterschilder?

Je betaalt voor de arbeid die een winterschilder uitvoert het lage btw-tarief van 6%. Het lage btw-tarief geldt wel voor huizen van 10 jaar of ouder.

Vraag offertes aan bij schilders

Wil je ook gebruik maken van de winterschilder?

Vraag bij schilders offertes aan zodat je een goede vergelijking kunt maken. Gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten